Нови изкушения в ресторант Индия

Нови кулинарни изкушения очакват ценителите на добрата храна в добиващия все по-голяма популярност индийски ресторант в Пловдив. Около дузина нови екзотични ястия допълват обновеното меню на Ресторант Индия в началото на новия сезон, в това число няколко освежаващи салати и изненадващи с вкуса си предястия, Тандури и къри специалитети, един съвсем нов и вкусен до пристрастяване индийски хляб Нан и изпълващия с блаженство индийски сладолед Кулфи.

Съвсем скоро Ресторант Индия ще отбележи своя първи юбилей, във връзка с който искаме да предложим на нашите клиенти оригинални, изненаващи на вкус и в същотото време традиционни индийски ястия. С това се надяваме да предложим едно още по-богато кулинарно пътешествие на редовните ни клиенти и за тези, на които те първа им предстои да опитат от една от най-култовите кухни в света – индийската,“ споделят от ресторанта.

Ако все още не сте посетили Ресторант Индия и не сте опитали от новите предложения, можете да хвърлите поглед върху някои от тях по-долу:

 • САЛАТА БЕНГАЛИ

  Bengali Salad-1

Носеща почерка на Южна Индия, салата Бенгали е особено подходяща за тези, които обичат предизвикателствата, тъй като нивото на лютото в нея е над средното .  Салатата представлява свежа комбинация от пресни и сочни зеленчуци – домати, краставици, лук, цвекло и моркови, а фъстъците и ситно нарязаните люти чушки акцентират индийската нишка в салатата.

 • ЛУЧЕНО БАДЖИ

   

Onion Baji-2Начинът, по който индийската кухня преобразява иначе прозаичната основна съставка на това предястие, а именно лука, е впечатляващ. Лучените баджи представляват сочни и хрупкави крокети от лук, джинджифил и пресен кориандър, панирани в брашно от нахут и семена аджвайн. Индийските готвачи не пожелаха да издадат  тайната на предястието, но факт е, че негови любители стават дори и тези, които ненавиждат вкуса на лук.

 • СТИКИ ЧИКЪН

   

Sticky Chicken-9Сочни пилешки медальони, изпечени в уок, с глазура от мед, масло и специалната комбинация от индийски подправки, наречена чат масала, леко лютивичко – това е уникалното Стики чикън или в превод „лепкаво пиле“. Какво по-подходящо ястие, след което да си „оближете пръстите“, стига разбира се да сте решили да следвате индийската традиция за ядене с ръце.

 • ЛАЧА НАН

   

Lacha Naan-1Лача Нан e нововъведение при индийските хлябове в менюто на Ресторант Индия, по идея на наскоро пристигналия трети майстор готвач, Нарендер Сингх. Опасяваме се, че г-н Сингх вече съжалява за тази си идея, понеже не може да смогне на поръчките за този хляб, а причината за това е, че Лача Нан е толкова вкусен, че води до пристрастяване.

 • КУЛФИ

   

Kulfi-1Накрая, но не на последно място, едно истинско ново бижу сред десертите на ресторанта, което би придало завършек, достоен за махараджите, на Вашата вечеря. Кулфи е даряващ блаженство индийски сладолед с шафран, стафиди, бадеми и шам фъстък, при това домашно приготвен, без да съдържа типичните за бранша вредни химически добавки.

Това са само част от новите кулинарни изкушения в обновеното меню на Ресторант Индия. Нека останалите бъдат изненада за Вас, когато го посетите на място. Между другото, говори се че има някакво много интересно къри с мариновано, зелено манго и семена от лук, ммм…!

Приятно кулинарно пътешествие!